Košarica
0,00 €

TAKOJ preberi 10 razlogov za pralne menstruacijske in inkontinenčne rešitve

Pri menstruacijskih hlačkah, pa ne le pri menstruacijskih hlačkah, pri vseh pralnih in trajnostnih rešitvah za menstruacijo ne gre za novotarijo in sodobno modno muho. Razlogi za uporabo so kompleksni, a hkrati tako preprosti. Odstiramo stigmo, postavljamo človeka v ospredje, skrbimo za naravo. Kaj s tem mislimo?
1️⃣ Ne smetimo planeta❗️
Smetem mora odklenkati. Vsako leto odvržemo več kot 45 milionov higienskih izdelkov za enkratno uporabo. Vsaka ženska v življenju porabi med 11.000 in 17.000 tamponov ali vložkov za enkratno uporabo. Končaj ta kup smeti❗️
2️⃣ Plastika za enkratno uporabo segreva naš planet❗️
Pri izdelavi plastike izrabljajo fosilna goriva in uporaba plastičnih izdelkov za enkratno uporabo že od trenutka svojega nastanka onesnažuje svet ter ga segreva. Predvideva se, da bo do leta 2050 plastika odgovorna za onesnaževanje, ki bi ga lahko primerjali z onesnaževanjem 615 elektrarn na fosilna goriva.
3️⃣ Embalaža izdelkov za enkratno uporabo ustvari še več smeti❗️
Plastika, ki se uporablja pri pakiranju higienskih izdelkov za enkratno uporabo, je izjemno problematična. Po debelini je zelo tanka in zahtevna za recikliranje. Če smo pošteni, se praktično noben del embalaže ne reciklira. Ali veste, da vsak vložek količinsko vsebuje toliko plastike kot nakupovalna vrečka⁉️
4️⃣ Onesnaženje in klimatske spremembe so socialni problem❗️
Ljudstva, skupnosti in družine, ki so v socialno slabšem položaju, so v večji nevarnosti, da jih prizadanejo okoljske težave. Prisiljene so živeti na degradiranih območljih s težko industrijo ali pa na njihovo življenjsko območje umestijo težko industrijo. So v večji nevarnosti, da jih ogroža dvigovanje morske gladine, poplave in druge vremenske težave. Ko zmanjšujete ustvarjeno količino odpadkov v vašem gospodinjstvu, zmanjšujete tudi količino smeti na svetu in tako upočasnjujete vpliv industrije na okolje, prostor in skupnosti.
5️⃣ Higienski izdelki za enkratno uporabo vsebujejo toksične snovi❗️
Tamponi in vložki za enkratno uporabo vsebujejo dioksine iz belila in hormonske motilce, katerim je neposredno izpostavljena naša koža in celo sluznica, ki je najbolj občutljiv zunanji del telesa. Pralne rešitve za menstruacijo pomenijo manj strupenih snovi v stiku s tvojo sluznico.
6️⃣ Zapravi manj denarja❗️
Za higienske izdelke za enkratno uporabo vsak mesec porabiš okoli 10 EUR. To pomeni okoli 5.000 EUR za vložke in tampone v življenju! Za isti denar si lahko kupiš cca. 160 menstrualnih hlačk, vsake pa trajajo cca. 5 let. Izračun velja, če ne uporabljaš dnevnih vložkov. Če jih uporabljaš, pa je prihranek še mnogo večji in hitrejši!
7️⃣ Porabi manj časa❗️
Prihranek časa je neverjetnen. Menstrualne hlačke opereš spotoma skupaj z drugim perilom. Vedno so na zalogi, nikoli ti jih ne zmanjka ravno v nedeljo zvečer, ko so vse trgovine zaprte in lahko vložke za enkratno uporabo (morda) kupiš samo še na bencinski črpalki. Namig: če imaš doma hčerko, ki vstopa v najstniška leta, si pripravi dvoje, troje hlačke za prvo pomoč!
8️⃣ Udobje❗️
Menstrualne hlačke so zelo udobne – kot tvoje navadne (ali bolj, ker so res kakovostno izdelane iz prijetnih kompaktnih naravnih materialov). Vložki se radi gubajo, vihajo in obračajo. Tamponi lahko povzročajo zoprne mini raztrganine in izsušujejo sluznico. Pri hlačkah uporabnice poročajo, da jih intimni predeli manj pečejo in srbijo.
9️⃣ Zanesljivost❗️
Menstrualne hlačke so zanesljivo pri roki, tako kot tvoja druga oblačila. Zaradi sodobne vpojne tehnologije ne prepuščajo in s tabo zdržijo 6-8 ur.
🔟 Privošči❗️
Svoji koži. Naravi. Okolju. Predvsem pa: sebi! Vloži 30 EUR, namesto da bi jih zapravila. Menstrualne hlačke bodo s tabo cca. 5 let!

Zakaj je pralno idealno?

Kaj pa počneš tukaj❓
Delam spletno trgovino funkcionalnega spodnjega perila, namenjenega menstruaciji in blagim težavam z inkontinenco. Z najboljšimi izdelki. To znam. Več kot dobro. Zate. In za tvojo hči. In za mami.
2️⃣ A se ti hecaš⁉️
Ne, res gre za spletno trgovino s funkcionalnim spodnjim perilom, namenjenim menstruaciji in blagim težavam z inkontinenco. Menstruacijo poznamo vse. Inkontinenca? Saj veš, za tista inkontinenca, ko oslabijo mišice po porodu. Ali ko se preveč nasmejiš. Ali za tako malo starostno. Torej za ženske in najstnice. Vseh starosti! (Saj smo včasih vse tudi najstnice, kajne?) 😉
3️⃣ A pa to deluje⁉️
Ja! Deluje! Kot delujejo tudi pralne plenice (in so daaaleeeeč od žive groze), kot delujejo pralni vložki, kot deluje reciklaža posode od sladoleda za sarmice od tašče. Note to self: preveri zamrzovalno omaro za opcije jutrišnjega kosila. ✅
4️⃣ Pa ni to FUUUJ⁉️
Seveda ni. Saj tudi ti nisi fuj. In če boš pregledovala spletno trgovino idealno-pralno.si n prebrala kakšno objavo, boš kmalu izvedela, kako s funkcijskim perilom ravnati, kako ga shranjevati in prati. In izvedela boš še to, da je to v bistvu čisto higienično in čist na izi. Res.
5️⃣ Zakaj se pa imenuje Idealno-pralno❓
Ker je res idealno! Samo nosiš, pereš, nosiš, pereš, nosiš … Nikoli ne zmanjka, nikoli ne neseš v smeti. Pravzaprav bi bilo lahko tudi ENOSTAVNO PRALNO. Ja. Ker tako je. Torej idealno-pralno.si.
6️⃣ Vabljena k brskanju, nakupovanju in uporabi❗️