Košarica
0,00 €

S spletno trgovino idealno-pralno.si upravlja

netOpis, Lenka Tekavec Trškan, s. p
Gostičeva ulica 2
1230 Domžale
Davčna številka: 89493923
Matična številka: 8772053000
IBAN: SI56 0284 3026 3567 319, odprt pri NLB d.d.

Splošno

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine idealno-pralno.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Pred uporabo spletne trgovine idealno-pralno.si preberite te Splošne pogoje poslovanje spletne trgovine in Izjavo o zasebnosti.
Pogoji poslovanja se lahko kadar koli spremenijo. Vsakokrat so veljavni Splošni pogoji poslovanja, ki so objavljeni v spletni trgovini idealno-pralno.si. Vsaka sprememba Splošnih pogojev poslovanja bo objavljena v spletni trgovini idealno-pralno.si.
Za vse zadeve, ki jih ne urejajo ti Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine idealno-pralno.si, velja ustrezna slovenska zakonodaja, še posebej se smiselno uporabljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov za prodajo na daljavo.

Kupca zavezujejo splošni pogoji poslovanja, ki so veljavni ob času oddaje naročila. Z oddajo naročila se kupec strinja, da je Splošne pogoje prebral, jih v celoti razume, se z njimi strinja in jih v celoti sprejema. Če se s Splošnimi pogoji ali Pravilnikom o zasebnosti kupec ne strinja, ga pozivamo, da takoj zapusti spletno trgovino idealno-pralno.si
Kontaktirate nas lahko preko e-pošte info@idealno-pralno.si ali na tel. št. 031 559 075.

Cene in zaloga

Vse cene v spletni trgovini idealno-pralno.si so izražene v evrih (EUR), vsebujejo DDV in veljajo v trenutku oddaje naročila. Trudimo se, da je zaloga vedno točna. Zaradi narave posla pa je možno, da naročeno blago ni več na voljo. V tem primeru prodajalec naročilo stornira in o tem obvesti stranko ter vrne morebitna vplačana sredstva za blago, ki ga ne more dobaviti.

Nakupovanje in dostava

Stranka med pregledom spletne trgovine izbere izdelek. Pri izbrane izdelku izbere želeno velikost in količino. Izdelek doda v košarico. Po istem sistemu nakupuje dalje. Ko je stranka zadovoljna z izbrano košarico, klikne na povezavo “Košarica” in si ogleda svoj nakup. Tu lahko tudi spremeni količino nakupa. S klikom na gumb “Blagajna” stranka nadaljuje proti plačilu nakupa.


V drugem koraku stranka vpiše svoje podatke, ki so nujni za izvedbo plačila in dostavo (ime, priimek, naslov, e-naslov, tel. št. za nujne primere, opomba prodajalcu). Tu se znesku za plačilo blaga prišteje tudi strošek pakiranja in poštnine, ki znaša 3,49 EUR.

Kupec izjavlja, da je prodajalcu posredoval prave in resnične podatke. Pred zaključkom nakupa se mora kupec strinjati z vsemi pogoji nakupa, kar označi s kljukicami.

Spletna trgovina idealno-pralno omogoča plačilo po predračunu na TRR podjetja. Stranka predračun prejme na svoj e-naslov. Običajno drugi dan po prejemu plačila, največ pa v 3 delovnih dneh po prejemu sredstev na TRR plačano blago odpošljemo na strankin naslov. Za pošiljanje spletna trgovina idealno-pralno.si večinoma uporablja Pošto Slovenije, pridržujemo pa si pravico do uporabe druge poštne storitve. Če v roku za plačilo predračuna le-ta ni plačan, se naročilo šteje kot brezpredmetno. Kupec dobi račun za blago in navodila za uporabo v fizični obliki v pošiljki blaga. Spletna trgovina idealno-pralno.si dostavlja na območje Republike Slovenije.

Kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec na podlagi kupčeve volje, izražene z naročilom preko spletne strani, prejme elektronsko sporočilo z naslovom »Novo naročilo«. Od tega trenutka dalje so vse cene in pogoji določeni in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (elektronsko sporočilo z naslovom »Novo naročilo«) je v elektronski obliki shranjena na strežnikih prodajalca. Kupec lahko pridobi izpis te kupoprodajne pogodbe (naročila) na sedežu podjetja tako, da pošlje zahtevek po elektronski pošti.

Vračilo blaga

Sklenitev pogodbe na daljavo, to je nakup preko spleta, kupcu ne daje več pravic, kot sklenitev pogodbe na klasičen način. Kupcu ni dovoljeno prejetega blaga neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe, saj ne gre za nakup na pokušnjo, kjer je preizkus blaga pogoj za ohranitev pogodbe v veljavi. Kupec sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Pravica do odstopa od pogodbe ne daje kupcu nobene pravice več, pač pa samo možnost, da tudi po tem, ko že prejme blago, ponovno premisli svojo odločitev o nakupu. Če je bila ta odločitev prenagljena, spremeni svojo odločitev in odstopi od pogodbe.

Pri nakupu na daljavo upoštevajte tole:

  • previdno odprite embalažo in jo shranite;
  • perilo vzemite iz embalaže;
  • perilo obvezno pomerite preko svojega perila;
  • perila nikoli ne pomerjajte na golo kožo;
  • pri vračilu vidne sledi nošenja ali pranja (smeti, madeži na perilu, vonj po nošenem ali pranem perilu) pomenijo, da perila ne morete vrniti ali zamenjati v sklopu pravic nakupa na daljavo;
  • obvestilo o odstopu od nakupa pošljite na e-naslov info@idealno-pralno.si.

Prodajalec kupcu, ki ustrezno odstopi od pogodbe, vrne denar takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe in prejemu vrnjenega blaga. Prodajalec vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec.

Pravico reklamiranja izdelka in podobno urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov. Reklamacijo obravnavamo, če je reklamiran izdelek opran in čist.

Drugo

Spletna trgovina, vsi podatki, slike in grafike prikazane na spletni strani so zaščitene z Zakonom o avtorskih pravicah. Reprodukcija v celoti ali delu in njihova uporaba je brez predhodnega pisnega dovoljenja prepovedana. Blagovne znamke in logotipi podjetij so v njihovi lasti.

Domžale, oktober 2023