Košarica
0,00 €

Menstrualne hlačke za blag tok

Menstrualne hlačke blag tok

Funkcijske spodnje hlačke za blag tok izberi:

  • v blagih menstruacijskih dneh;
  • pri močnem belem toku;
  • ko se poleti zelo potiš in imaš rada občutek suhosti;
  • pri športu;
  • za zaščito v dneh, ko pričakuješ menstruacijo, da te ne preseneti.

Funkcijske spodnje hlačke za blag tok so označene z eno kapljico. Priporočam funkcijske spodnje hlačke AWWA Frankie, ker so nižjega bikini kroja, zelo prijetne na otip in hitro suhe po pranju. Na pogled se ne ločijo od navadnih spodnjih hlačk.

Namig: Ko nosiš funkcijske spodnje hlačke za blag tok, je tako, kot da bi nosila navadne spodnje hlačke z dnevnim vložkom.


Menstrualne hlačke za srednje močan tok ali blago inkontinenco

Srednji tok

Funkcijske spodnje hlačke za srednje močan tok izberi:

  • v dneh srednje močne menstruacije;
  • pri blagi inkontinenci.

Nadomeščajo do 2 vložka oz. tampona.

Funkcijske spodnje hlačke za srednje močan tok so označene z dvema kapljicama. Priporočam menstrualne hlačke Hine iz organskega bombaža z robom iz grafične čipke.

Funkcijske spodnje hlačke za srednje močan tok lahko kombiniraš z vložki (pralnimi ali navadnimi) ali tamponi oz. skodelico. Tako tudi v službi ali v šoli ne boš imela težav s preoblačenjem hlačk – vpojne menstruacijske spodnje hlačke nudijo dodatno zaščito, da ne pride kaj čez.

Namig: Trik z dodatnim vložkom ali tamponom oz. skodelico poleg menstruacijskih spodnjih hlačk je zate še posebno primeren, če si v službi, kjer ne moreš kadar koli skočiti na wc, npr. prodajalka, učiteljica, vzgojiteljica…


Menstrualne hlačke za močan tok ali blago inkontinenco

Menstrualne hlačke za močan tok

Funkcijske spodnje hlačke za močan tok izberi:

  • v dneh močne menstruacije;
  • pri inkontinenci;
  • če si ponoči vstaviš vaginaleto.

Nadomeščajo 3-5 tamponov ali vložkov.

Funkcijske spodnje hlačke za močan tok so označene s tremi kapljicami. Priporočam menstrualne spodnje hlačke WUKA iz kompaktne tkanine z maksimalno vpojnostjo.


Mali trik za uporabnice pralnih vložkov

Funkcijske spodnje hlačke so izjemno kakovostno izdelane, in to iz kompaktnih materialov. Zato so zelo primerne, če nosiš pralne vložke, pa ti “plešejo” in se obračajo. Ker so menstrualne hlačke tako kompaktne, bodo tudi pralni vložki na njih zagotovo stali na svojem mestu.

Menstrualne hlačke namesto vložkov za enkratno uporabo

Menstrualne hlače namesto vložkov za enkratno uporabo

Če med menstruacijo uporabljaš vložke za enkratno uporabo, moraš nujno poskusiti menstrualne hlačke. Z nošnjo menstrualnih hlačk se ti bo počutje med menstruacijo bistveno izboljšalo.

Zakaj?

Vložki za enkratno uporabo so večinoma izdelani iz umetnih materialov (na trgu se dobijo tudi bombažni vložki za enkratno uporabo, njihova uporaba pa je bistveno manj razširjena od uporabe vložkov iz umetnih materialov). Vsebujejo sintetična vlakna, na primer polietilen, poliester in polipropilen, zelo vpojna vlakna z vlažilci, pudri, emulgatorji. Prav tako vsebujejo lepila in smole, nekatera pa celo parfume, losjone in barvila.

Vse snovi iz vložkov za enkratno uporabo se preko sluznice prenašajo v telo. Pomisli samo, koliko kemije neposredno na občutljivi vaginalni sluznici! To lahko povzroči vnetja, nekatere ženske poročajo tudi, da imajo ob uporabi vložkov za enkratno uporabo močnejše menstrualne krče.

Po drugi strani imajo menstrualne hlačke 100% znano surovinsko sestavo. V stiku s tvojo sluznico je samo organski bombaž (oz. merino volna pri določenih modelih). Hlačke so tudi mnogo preprostejše za uporabo. Zjutraj jih oblečeš in preživiš dan v njih! Če izbereš svojemu toku primerne, zdržijo tudi cel delovni dan. Ko prideš domov, se umiješ in preoblečeš hlačke in to je zopet to do večera. Tudi ponoči bodo hlačke super zdržale in spanje bo mirnejše.

Močno vpojne hlačke namreč vpijejo več krvi kot navaden vložek za enkratno uporabo. O močno vpojnih hlačkah namreč govorimo takrat, ko hlačke vpijejo od 4 do cca. 10 vložkov krvi (to je do 60 ml).

Ker boš nosila hlačke, ki se splaknejo, operejo, nosijo in posušijo znova, ne boš polnila smetišč. Poleg tega ti hlačk nikoli ne zmanjka, kot se zgodi, da te menstruacija preseneti in v nedeljo popoldne doma nimaš niti enega vložka. Hlačke so vedno v predalu! V hlačkah tudi mnogo manj občutiš menstruacijo, bolj gre mimo.

Za konec pa povem še to. Številne zaprisežene uporabnice vložkov za enkratno uporabo jih uporabljate zato, ker nočete imeti stika s krvjo. Absolutno. Razumem. Na hitro se sliši neverjetno, ampak pri hlačkah imaš stika s krvjo še MANJ! Krvavitev je na hlačkah zaradi večinoma črnega všitka skoraj neopazna. Neprijetnega vonja skoraj ni oz. ga je mnogo manj, saj izcedek vpije zračen in antibakterijski tekstil. Če pa hlačke splakuješ v stroju na hitrem programu (kar je itak najbolj preprosto), pa še pri splakovanju ne vidiš krvi.

Poskusi, verjamem, da ti ne bo žal!